diumenge, 27 de desembre del 2009
CLASSE TIC, JOCS INTERACTIUS.
També en Jorge ens ha ensenyat un espai anomenat ZONA CLIC, aquí el nen pot fer activitat de tots tipus.
Jo m'enrecordo que algun cop he utilitzat això del zona clic, era molt divertit, a la vegada que m'ho passava bé estava aprenent a fer sumes, restes... Tots els meus companys i jo desitjaven que arribés l'hora d'informàtica, perquè alguns dies utilitzaven programes com el zona clic y d'altres que ja no recordo el nom, però que eren de l'estil. Tots el programes eren didàctics i ens ensenyaven a ser mes autònoms i a aprendre alhora que ens divertíem.
Aquesta classe ha sigut molt entretenida amb el programa del Crayon Phisics, visitant blogs dels meus companys he vist el blog del Juan Antonio os posa l'enllaç per descargar-se un programa similar al crayon pero més modern. Aqui us deixo un enllaç al blog del Juan Antonio
Opinió de les exposicions de territori
Exposicions
L'objectiu de les exposicions ha sigut clar, algunes de les introduccions eren molt interessants i atraients, però algunes eres massa neutres i ja perdies l'interès des de el començament de l'exposició. Les idees en totes estaven ordenades d'una manera clara. La conclusió resumia molt bé tot el contingut de les exposicions, moltes d'elles remarcaven la idea central.
En relació amb el temps com només teníem uns 6 minuts, algunes de les exposicions van quedar tallades perquè no van saber controlar el temps que transcorria mentre parlaven. El llenguatge corporal va ser escàs, molts de nosaltres no sabíem que fer amb les mans, no sabíem com col·locar el cos, i alguns no miraven al públic. L' entonació en molts del casos era encertada, el volum adequat, en alguns casos per culpa dels nervis la velocitat anava augmentant d'una manera exagerada. L'actitud crec que va ser adequada en la majoria de les exposicions i la correcció lingüística eren adequades.
Les noves tecnologies crec que van ser ben escollides, il·lustraven les explicacions, explicaven o resumien les nostres idees i aquestes es mostraven d'una manera esquemàtica. Crec que vam fer un ús correcte del recurs, el alguns power points la densitat d'informació era massa i en altres una mica escassa, les mides del text eres correctes per poder visualitzar-les bé.
L'exposició de territori que més em va agradar va ser la formada per Isaac Serrano i Sergi Domènech. Va ser una exposició que des de el primer moment ens va fer estar atents, ens va fer estar interessat per tot el que deien. Crec que això era fonamental, fer que tot els oients ens interessem des de el segon 1 per la seva exposició. I en relació al recurs tecnològics crec que va ser perfecte, tots dos interactuaven amb el vídeo que van crear.
Opinió recitacions.
Al igual que els debats volia expressar la meva opinió sobre les recitacions i he decidit fer-ho a través del meu blog.
Recitacions
Les eleccions dels texts han sigut força bones i variades, hem pogut escoltar: contes, poemes, llegendes, històries... Sota el meu punt de vista crec que ho més difícil era recitar un poema ja que t'ho havies de memoritzar de dalt a baix, i en canvi un conte era més saber no perdre el fil de la narració, i fins i tot si era un conte no conegut es podia improvisar una mica si t'oblidaves d'alguna part.
L'expressió oral ha sigut correcte en totes les recitacions, el registre ha sigut adequat i la pronúncia com he dit abans comentant els debats, és molt evident els que som castellanoparlants ( ens hem esforçat al màxim per a que es notés ho mínim possible.)
La mirada gairebé a totes ha sigut bona, la mirada es dirigia a tots els oients, tot i que ens alguns casos la mirada es dirigia a un punt fixe.
La veu en algunes de les recitacions era com de por, de timidesa a parlar davant de tots els companys, però crec que és normal al ser la primera vegada que ens "enfrontàvem" a parlar davant de tots els nostres companys tots sols.
Personalment les recitacions que més em van agradar van ser les de l'Anna Diaz i la del Sergi Domenech perquè crec que van ser les que millor expressió oral van tenir, els que dirigien la mirada a tots les punts de la classe, els que el to de veu feia que ens motivem per escoltar, els que millor postura tenien perquè no estaven drets recitant, sinó que es movíem per la classe al ritme de la seva recitació, la gesticulació anava lligada a les seves explicacions i finalment perquè van ser els que millor van controlar els nervis.
Opinió sobre els debats
Debats
La majoria dels debats s'han ajustat al seu tema, els arguments han estat ben diferenciats i estructurats per tal de que els oients entenguem perquè defensaven el seu punt de vista. Els contraarguments dels debats han estat força contundents, però algun cop s'han repetit algunes de les idees i arguments durant el transcurs del debat. Molts dels grups han fet servir cites, exemples per defensar els seus arguments.
En tots els debats s'ha utilitzat un registre adequat, i molts d'ells exposaven les seves idees de manera clara i concisa. El que ha fallat en gairebé tots els debats a sigut el llenguatge corporal, la majoria ens vam limitar a estar de peu darrere la taula, sense moure'ns, ni gesticular amb els braços. La pronuncia va ser correcte però es molt evident la pronuncia dels que com jo son castellano-parlants, la velocitat sovint ha sigut correcte però en alguns casos per culpa dels nervis la velocitat anava augmentant, i amb això les pauses anaven disminuint. Tots els membres de tots els debats hem fet ús d'una bona correcció lingüística.
La planificació del debat ha estat molt bona, en tots es veia un punt d'originalitat a l'hora de presentar els seus arguments. Els nervis com és normal han estat present en tots els debats ja que era la primera vegada que parlàvem davant de tots els nostres companys de classe, tot i així crec que no eren massa evidents, crec que els vam saber controlar tenint en compte que era la primera vegada. Respecte els torns de paraula crec que tots els debats els van respectar d'una manera correcte.
L'única pega que tinc amb els debats és que els volíem fer tant i tant bé, que van estar massa preparats, l'improvissació no va sorgir. Per a la pròxima vegada crec que no els haurem de preparà tant, perquè així els nostres debats semblaran més naturals.
dimecres, 16 de desembre del 2009
Repàs per l'examen de TIC
El Jorge ha crear un fòrum al blink en el qual ell va fent preguntes i nosaltres les podem contestar escrivint el que creiem que és la solució i ell després ens afegeix informació, ens diu si és correcte o no. També podem afegir informació a les respostes dels nostres companys.
Penso que la idea que ha tenint el Jorge de crear un forum ha sigut molt bona. En el forum tots podem ajudar-nos entre nosaltres, i així resoldre dubtes que ens poden sorgir.
En hem passat tota la classe fent-nos preguntes sobre l'examen, sobre informació important de la matèria.
Aquesta classe en ha servit per resoldre alguns del dubtes que tenia, ja que les preguntes que han anant fent els meus companys jo també les tenia.
Aquí us deixo enllaçat el bloc de l'assignatura de Gestió de la informació i TIC, ami m'està servint per preparà l'examen d'aquesta matèria, en aquest bloc podreu trobar totes les activitats que hem fet a classe i moltisima informació sobre programes i la utilització d'aquests.
Espero que us serveixi d'ajuda igual que m'està servint a mi .
dijous, 10 de desembre del 2009
.ANUNCIS DE TELEVISIÓ-
Després de veure el vídeo dos cops ens vam adonar que l'anunci ens venia roba per a nens, una roba resistent, que duraria molts anys i també ens venia material escolar.
Vam veure que l'anunci emfatitzava les malifetes dels nens fent que les imatges es veiessin a càmera lenta, així ho feien perquè ens adonem de que la roba aguantava caigudes per al terra del nens, aguantava que li llencin aigua sobre, aguantava empentes....
Al començament de l'anunci la llum era tenua, però segon a segon quan s'anava apropant l'hora d'anar-se la llum es feia més potent, més brillant.
Una cosa curiosa que vam observar és a l'inici de l'anunci només se sent de fons el soroll de les agulles del rellotge passant i passant, però es veu com el professor està parlant però no s'escolta el que diu, es dona més importància al pas del temps per sortir de classe.
Analitzar aquest anunci m'ha semblat força curiós ja que mai m'havia posat a pensar perquè de cada segon dels anuncis, des de les hores quan veig un anunci penso perquè faran algun canvi de llum, perquè la velocitat augmenta, perquè el volum disminueix o el perquè de la música.
Jo crec que ara sovint alguns anuncis els volen fer tant innovadors amb tanta tecnologia i efectes, que quan acaben no se que em volen vendre i només me'n recordo de la música de les imatges però no del seu producte. No se si a vosaltres també us passa.
IMPORTÀNCIA DELS MEDIS DE COMUNICACIÓ.
Jo crec que com a futurs mestres hauríem d'ensenyar als nens que el medis de comunicació ens influeixen d'una manera indirecta, sovint d'una manera positiva, però moltes altres d'una manera molt negativa i això és el que hem d'evitar, que el medis eduquin els nostres nens amb els valors, pensaments, opinions que ells volen, hem d'evitar que els medis de comunicació pensin per al futur del nostre món ( els nens).
Tots estem d'acord en que els medis de comunicació ens influeixen i per això hem de fer quelcom per evitar que tots acabem pensant igual, fent les mateixes coses.
EXPOSICIÓ TERRITORI
La meva parella era la Sandra Pérez, nosaltres vam escollir fer el treball sobre el barri de la Barcelona, que trobem que és un barri força interessant i curiós de Barcelona.
Creiem que repartir tríptics va ser un bona idea per a que les idees fonamentals dels nostre treball quedessin clares, fer el tríptic ens va costar bastant, ja que havíem de sintetitzar l 'informació al màxim.
El power point que vam fer crec que va estar bé, no vam posar res d'explicacions a les diapositives perquè no volíem que la gent llegís el que havíem escrit i que no ens prestessin atenció, per això vam decidir posar una foto que representes l'apartat que anàvem a explicar i el títol corresponent, res més.
M'ha agradat molt treballar el barri de la Barceloneta perquè hem trobat coses que no sabíem, que ni tan sols podíem imaginar i m0ha servit per conèixer una part més de la meva ciutat, BARCELONA.
RECITACIÓ i DEBAT
Començaré amb la meva recitació:
Vaig escollir recitar el conte de la Blancaneus, és un conte que m'agrada molt. Al començament estava molt nerviosa, no sabia com posar-me i pensava que podria oblidar el conte... Vaig ser de les primeres i això va ser una cosa bastant bona, perquè no volia està tota la classe pensant en el conte.
Crec que no ho vaig fer malamanent, hem va agradar molt fer la recitació i crec que va agradar.
Gracies a aquest idea de fer les recitacions, poc a poc ja no hem va fent tanta vergonya parla en públic, davant dels meus companys de classe.
El debat:
EL meu grup i jo vam escollir el tema : nens i nenes de diferens edats en una mateixa aula, si o no?
Crec que el debat ens va sortir força bé, vam tenir algun imprevist ja que ens vam equivocar i van sortir dos membres d'un mateix grup a l'hora. La idea que vam tenir de diferenciar als integrants del grup amb els colors de la samarreta va estar força bé. Els arguments que vam exposar tant les que estàvem a favor com en contra van ser molt interessants i per tant fèiem captar l'atenció dels nostres companys. També diré que les conclusions d'ambdós grups van ser clarificadores per tancar els arguments de cada grup, van ser força clares.
Per finalitzar diré preparant amb totes les meves companyes el debat m'ho he passat molt bé i crec que parlo per al nom de totes les meves companyes ens ha agradat treballar i buscar arguments sobre el tema, ja que és frça interessant i ens ha fet canviar la visió que teníem.
dissabte, 28 de novembre del 2009
PRIMER DIA DE LES EXPOSICIONS DE TERRITORI
Personalment crec que els van estar molt bé les exposicions, algunes més que altres, però en conjunt molt bé.
Ens van donar uns paper amb una quadrícula per valorar els aspectes positius i els aspectes a millorar de cada parella, de cada exposició i per posar la nota que creiem justa.
Els que exposem els pròxims dies crec que tenim una mica d'avantatge perquè ja tenim com exemple les exposicions que han fet els nostres companys, i ens han donat noves idees per millorar les nostres exposicions.
Crec que es molt bona idea fer l'exposició en la franja de petit grup, perquè es com més familiar, més intim.
En conclusió, crec que hem de valorar les exposicions del primer dia amb altres ulls ja que ells no han tingut cap model anterior de com fer-ho i també els que fem l'exposició altres dies hem d'aprofitar aquest cer avantatge per intentar millorar al màxim les nostres exposicions.
PRIMER DIA DE DEBAT I RECITACIONS.
Les recitacions van anar bastant bé, com es normal podíem percebre els nervis dels nostres companys en la seva veu i en alguns fins i tot en el seu rostre, en els seus moviments, en els seus gestos. Les recitacions van ser bastant variades, van haver-hi tant poemes com contes. Al final de cada recitació vam donar un gran aplaudiment perquè com tots sabem no és gens fàcil posar-se davant de bastant gent a recitar i també perquè havíem de valorar que eren els primers.
Els debats també van estar molt bé, els temes van ser bastant interessants i els arguments a favor i en contra molt variats i ben buscats.
Gracies a veure els primers debats sabem amb més exactitud com hem d'actuar, com ens hem d'organitzar.
Trobo molt bona idea fer recitacions individuals i els debats perquè ens ajuden a perdre la por a parlar en públic davant dels nostres companys.
Dilluns que bé em toca a mi fer la recitació i he escollit el conte de la Blancaneus. Estic molt nerviosa perquè també em toca el mateix dilluns fer el debat...
Ja explicaré com em va tant el debat com la recitació.
Espero que molt bé, tot i que em conformo amb que em vagi bé perquè jo no sóc molt de parlar davant de tanta gent. Ja veurem.
COMPETÈNCIES ESPECIFiQUES DIGITALS DEL MESTRE
Aquest fragment l'he tret del blog de Gestió i TIC de l'assignatura de Gestió de la informació i TIC, de l'apartat Competències especifiques digitals del mestre en relació a tecnologia i dintre d'aquest a l'apartat de recursos i de l'apartat de curriculum del batxillerat.
Competència en gestió i tractament de la informació
"Constitueix una competència important per obtenir coneixements útils o, en la seva pràctica inicialment guiada, arribar al punt de ser autònom en els processos d'aprenentatge al llarg de la vida."
Personalment crec que aquesta competència no la tenim gaire desenvolupada, però que poc a poc l'estem desenvolupant amb pràctiques, nous coneixement...
La competència en gestió i tractament de la informació és bastant important per la nostra vida i el nostre procés d'aprenentatge ja que una bona gestió pot fer canviar les coses d'una manera molt important. Cada dia va sorgint nova informació, informació complementaria a la que ja teníem, informació més diversa, per això saber gestionar bé l'informació ens pot fer triar les coses més útils.
PARC DE COLLSEROLA
El Parc de Collserola és una extensió de muntanya d'unes 8000 hectàreas.
És un parc amb una gran varietat d'activitats, tant per alumnes d'infantil, com de primària, de l'ESO, de batxillerat i per a adults, però jo només em centraré en les propostes educatives per a nens de primària ( en els objectius didàctics de l'activitat, en la metodologia de treball i en els materials i els recursos utilitzats).
EL BOSC DE COLLSEROLA.
Objectius didàctics
· Analitzar la diversitat de formes de vida d'un determinat ambient
· Diferenciar el medi urbà del medi natural.
· Identificar el bosc i els seus elements per mitjà dels sentits.
· Observar directament i identificar els elements naturals.
· Interès per l'entorn i iniciació a la descoberta
· Inclinar-se per una actitud positiva davant el medi natural
Metodologia de treball
· Diàleg educador/a-alumnat.
· Aprenentatge a través del joc.
· Observació estructurada.
· Intercanvi d'experiències.
Materials i recursos utilitzats
· Audiovisual del Parc
· Recursos didàctics diversos com a suport gràfic
· Itinerari de les fonts als entorns del Centre d'Informació.
L'ALZINAR DE COLLSEROLA.
Propostes educatives · Passejar i descobrir
Objectius didàctics
· Interès per l'entorn i iniciació a la descoberta.
· Diferenciació dels elements del paisatge.
· Observar directament i identificar els elements naturals.
· Identificació de les diverses formes vegetals.
· Identificació de les plantes més comunes.
· Ús de material senzill per a l'identificació de plantes.
· Recerca i identificació de rastres d'animals.
· Reflexionar sobre la presència humana en el medi natural.
· Inclinar-se per una actitud positiva davant el medi natural.
Metodologia de treball
· Diàleg educador/a-alumnat.
· Aprenentatge a través del joc.
· Treball en grups de 4-5 persones.
· Observació estructurada.
· l’ntercanvi d'experiències.
Materials i recursos utilitzats
· Audiovisual del Parc
· Recursos didàctics diversos com a suport gràfic
· Itinerari de l'alzinar als entorns del Centre d'Informació
EXPERIMENTEM LA GRANJA
activitat plantejada com un recurs que
s'incorpora a la programació de l'escola i permet treballar
continguts relacionats amb la granja, l'hort i el treball
agrícola, de forma directa i participativa.
Objectius didàctics
· Afavorir el contacte respectuós del nen amb els animals, plantes, terra
i aigua i també l'expressió dels sentiment que això genera.
· Estimular la descoberta sensorial per part del nen d'allò que l'envolta
per tal de millorar la percepció que té de l'entorn.
· Descobrir les característiques i necessitats dels éssers vius, a partir de
la reflexió sobre les necessitats pròpies del nen.
· Conèixer els diversos productes que trobem al camp i relacionar-los
amb la nostra vida diària, per tal d'ajudar a establir relacions entre el
medi natural i l'home.
Materials i recursos utilitzats
· Dossier per al professorat
· Material audiovisual i documental per a la preparació a l'escola
· Granja, animals, horts i camps de Can Coll
· Aliments i altres matèries primeres
· Eines per al treball a la granja
EXPERIMENTEM EL BOSC
Experimentem el bosc és un proposta didàctica adreçada a tots els
mestres que vulguin incloure el coneixement de l'entorn natural en la seva
programació. S'ha configurat com una unitat de programació en què tant
l'escola com Can Coll són part implicada en un procés d'aprenentatge
que es resumeix en tres conceptes clau: el contacte directe amb el medi,
l'adquisició de nous coneixements referits al bosc i, finalment, l'afavoriment
d'actituds positives i de respecte pel que fa a l'entorn.
Objectius didàctics
· Identificar, descobrir i observar, manipulant-los o no, els elements de
l'entorn natural i en concret del bosc, tot realitzant diferents
experiències amb ells i utilitzant, amb precisió, diferents recursos
didàctics (jocs, eines, ...).
· Gaudir del medi i de les pròpies descobertes, tot mostrant-hi gust i
satisfacció. Tractar-lo amb cura i respecte.
· Explicar les preferències, els interessos i les emocions sobre el medi
natural a partir d'unes vivències. Treure alguna conclusió com a
resultat d'aquesta experiència.
Materials i recursos utilitzats
· Dossier del mestre.
· Fitxes i materials complementaris per a treballar a l'escola (diapositives,
presentació digital, maleta conta contes).
· Aula organitzada en racons de treball amb:
. Jocs (manipulatius, lògics..) sobre l'entorn natural.
. Materials de l'entorn natural.
. Eines d'observació (lupes i lupes microscòpiques).
. Eines per a manipular objectes (garbellets, martells, llimes...).
. Disfresses d'animals.
. Contes relacionats amb el bosc.
· Deixalles imaginàries gegants.
Metodologia
· Contacte directe amb l'entorn.
· Treball en racons.
· Observació i manipulació estructurada.
· Jocs de descoberta.
· Generalització de conclusions.
EXPERIMENTEM LA MASIA
Aquest programa està pensat perquè els alumnes tinguin
un concepte general de la masia, les persones que hi vivien
i l'activitat que s'hi feia. L'edifici, les estances, el mobiliari,
els vestits, algunes eines agrícoles, els atuells, l'entorn
immediat, etc. ofereixen un gran nombre de recursos per
al coneixement.
Objectius didàctics
· Conèixer els elements arquitectònics bàsics i les estances més
importants de la masia, mobiliari, atuells, etc.
· Conèixer com eren les persones que vivien a la masia i què hi feien.
· Vestir-se amb la indumentària del segle XVIII.
· Conèixer els carruatges del pagès.
· Observar les façanes i dibuixar-ne alguns elements.
· Manipular i pesar productes del graner.
· Comprendre els missatges, sense l'ajut del professor/ra.
· Afavorir el respecte pel patrimoni històric i natural del món rural.
· Escoltar un conte i resoldre jocs de paraules.
Materials i recursos utilitzats
· Dossier del mestre
· Fitxes dels alumnes
· La masia, amb el seu mobiliari i atuells
· La indumentària del segle XVIII: Sr. Coll, mestressa, pubilla, fadristern,
masover, dida, minyona, carreter, vaquer i pastor.
· La granja i la vinya
· Plafons informatius
· Àudios i càmara fotográfica
TREBALLEM COLLSEROLA
Treballem Collserola és un programa de descoberta de
l'entorn natural. Inclou un conjunt de propostes d'activitats
i de recursos per treballar tant a l'escola com en una
sortida a Collserola, de manera que cada mestre pugui triar
i confeccionar el seu propi programa en funció de les característiques
de la seva classe.
L'eix central de la proposta és la jornada a Can Coll.
Llavors els alumnes descobriran directament aquest entorn
natural proper i podran comprovar els aspectes estudiats
prèviament a l'escola.
Es tracta d'una proposta autoguiada, on es proporciona al
mestre tots els recursos necessaris per realitzar l'activitat.
Objectius didàctics
· Conèixer els llocs més immediats del seu entorn natural tot realitzant
una sortida al Parc de Collserola.
· Exercitar la percepció sensorial a partir de la manipulació i captar
totes les impressions possibles mitjançant els sentits seguint un
itinerari marcat pel bosc.
· Ser respectuós amb els elements del medi natural.
· Explorar amb gust, la gran varietat d'éssers vius i objectes que hi ha
a l'entorn proper, tot observant-los amb lupes.
· Descriure oralment i/o per escrit, els fets observats i/o experimentats
a la natura.
· Conèixer les parts d'un tot més global.
· Expressar les noves vivències utilitzant el vocabulari correcte.
Materials i recursos utilitzats
· Dossier del mestre
· Carpeta amb fitxes i materials sobre el Parc de Collserola per a
preparar la sortida a l'escola
· Maqueta gegant amb diferents textures i colors del Parc de Collserola
· Eines d'observació
· Contes sobre el Parc i el medi natural en general
· Audiovisual "El nostre bosc"
En definitiva, el Parc de Collserola ofereix gran diversitat de propostes educatives per poder avarcar les diferents activitats que cada escola pot demanar. En el Parc de Collserola s'ensenya als més petits a cuidar la natura, a entendre-la com a part del seu món.
dilluns, 23 de novembre del 2009
CIBERNÀRIUM I LA WEB 2.0
Vam anar al parc tecnòlogic de Barcelona, més conegut com Forum o Cibernàrium. José Manuel Tornero i Santiago Tejedor, professor de periodisme de la UAB van presentar-nos la conferència.
Ens van passar un test que consistia en posar si o no depenent de si utilitzàvem o no diferents programes d'Internet (Google Earth, Facebook, Youtube, Wikipedia, Vozme, MySpace...) per veure quin coneixement teniem. El resultat del test va ser desastrós ja que va sortir que només coneixíem el 20% de tots els programes que ens van dir.
Després del test ens van fer una presentació sobre les classes que ofereix el cibernàrium, totes elles gratuites. Ens van explicar que el cibernarium es un espai on formar-se i creixer coneixent internet, es un centre d'alfabetització i capacitacio digital.
Té tres models d'activitat:
1. Inicia't en Internet.
2. Créixer en Internet.
3. Itineraris de formació.
El model formatiu del cibernàrium, es basa en càpsules de 1 a 4 hores amb gran flexibilitat d'horaris. Les activitats s'actualitzen cada trimestre.
Els reptes que es proposa al cibernàrium són:
· Proximitat amb els ciutadans.
· Programa antenes d'alfabetització digital.
· Fomentar activitats al voltant del cibernàrium.
Després de tota l'explicació sobre el cibernàrium ens van mostrar un power sobre Comunicació i educació a la web 2.0.
Ens van presentar cinc tipus d'escoles.
1.Escola filosòfica.
2. Escola del llibre sagrat.
3.Tallers gremials.
4. Escola burgesa.
5.Escola reserva (guarderia).
L'escola consistia en aixecar murs, era monopoli del saber. En el mateix moment que apareixen els mitjans de comunicació l'aprenentatge canvia, es torna obert, explorador.
L'educació s'ha d'anar renovant ja que el joves desenvolupem les noves tecnologies.
Després ens van posar un video en el qual sen's explicaba que els estudiants d'ara tindran de 10 a 14 feines, que les persones conectades a internet desde 1992 fins ara han augmentat d'una manera impresionat, increible, cada dia s'envien més sms que persones habiten la terra, si MySpace fos un país seria el 8è amb més població.
DIFERENCIES ENTRE LA WEB 1.0 I LA WEB 2.0
WEB 1.0 : web de lectura WEB 2.0: web de participació.
unitat minima d'informació. continguts més directes
web estàtica. web dinàmica.
navegador-mode de visualització. actualització constant.
navegador, lector, RSS-mode visualització
La web 2.0 es la web de la gent i ens obliga a aprendre a veure pantalles, escoltar, llegir de manera diferent, escriure amb component interactiu, gestionar continguts,innovar.
La conferència l'he trobada bastant interesant ja que la majoria de les coses no les coneixia, tot i que estem en el segle de la tecnologia, crec que no coneixem gairabé res de les opcions que ens dona internet, de tota la possibilitat de aplicacions que ens poden ajudar. Crec que com a futurs mestres hem de controlar no molt sino moltissim les noves tecnologies, ja que els nens ja no neixen com deien abans amb un pa sota al braç ara ja m'arriscaria a dir que neixen amb un ordinador. Com a futurs mestres ens hem de familiaritzar i hem de saber fer anar les noves tecnologies.
dimecres, 11 de novembre del 2009
IGOOGLE
Aquest video l'hem fet a la classe de TIC. L'hem fet el Roc, el Gerarg, l'Emma i jo.
El video es sobre IGOOGLE, aqui s'esplica la seva definició, les seves funcions, quin any va apareixer...
A l'ultima diapositiva surt un video d'animació en el qual surt un ninot utilitzant l'IGOOGLE.
L'IGOOGLE es una eina bastant util perquè facilita l'utilització d'internet i totes les seves aplicacions.
A totes les paraules que posa IGOOGLE us he posat un enllaç perquè pugeu entrar-hi i disfrutar i utilitzar tots els seus gadgets i aplicacions.
dimarts, 10 de novembre del 2009
HABILITATS LINGÜISTIQUES
- LLEGIR. és el procés mitjançant el qual és compren un text, es un procés actiu, es aconseguir un objectiu, és un procés d'interacció entre qui llegeix i el text. També es implicar-se en el procés de predicció.
- ESCRIURE. és el procés mitjançant el qual es produeix un text signifcatiu.
- PARLAR. és expressar el pensament d'un mateix amb un llenguatge articulat de forma coherent i clara.
- ESCOLTAR és comprendre un missatge a través d'un procés cognitiu de construcció del significat i de la seva interpretació.
Sent crítica amb mi mateixa crec que les habilitats que més necessito millorar es la parla i l'escriure.
La parla perquè s'ha de dominar molt bé la llengua per saber utilitzar-la d'una manera correcta i apropiada per poder parlar amb fluïdesa i d'una manera relaxada i jo això no ho tinc ja que el català no el domino i per tant se'm fa difícil parlar amb fluïdesa.
L'escriure gairebé pel mateix que la parla, al no dominar molt bé el català sovint se'm fa difícil trobar la paraula exacte que vull dir, i ho més important les faltes ortogràfiques fan baixar moltissim el nivell de la llengua.
En conclusió tots hem d'intentar que les nostres habilitats lingüístiques estiguin en el nivell més alt possible ja que si volem ser futurs mestres no podem ensenyar als nen d'una manera encertada si tenim un nivell de la llengua baix.
dissabte, 7 de novembre del 2009
DEBAT UA - UdL
En aquest debat entre l'universitat autònoma i l'universitat de lleida al començament un dels membres dels dos equips, presenta els seus arguments a favor o en contra i després durant els transcurs del debat es van intercalant en intervals d'uns 5 minuts defensant els seus arguments i algun cop es pot fer alguna pregunta al altre equip.
Veure el debat ens ha servit d'ajuda per començar a prepara-nos el debat que d'aquí a unes setmanes ens toca presentar ens grups de 10 persones. Hem pogut veure quins passos s'han se seguir i l'ordre de les intervencions.
Aquest a sigut un bon model de debat perquè nosaltres puguesim veure i prendre nota de com es pot fer un debat en condicions.
dissabte, 31 d’octubre del 2009
QUI ETS, TU? FOTOGRAFIANT LES MEVES INQUIETUDS
La Laura és una noia molt observadora, des de el primer dia s'ha passat observant tota la gent de classe per poder començar a tenir relacions amb els companys. No parla massa, però quan parla escoltes les paraules justes,escoltes només la resposta a la qüestió.
Li encanta llegir, dibuixar i escriure. Des de petita va començar a fer classes de dibuix i ara fa uns dibuixos espectaculars.
Uns dels seus somnis es poder arribar a escriure un llibre i per això des de que té catorze anys, va crear-se un bloc a internet on publica tots els seus escrits.
Tot i que no la conec des de fa molt temps, em puc arriscar a dir que és molt bona persona i molt lluitadora, sinó fos així de lluitadora no estaria dia rere dia lluitant perquè el seu somni pugui arribar a ser realitat.
PRÀCTICA GESTIÓ I TIC
Aquesta es la pràctica que més m'ha agradat de totes les que hem fet a classe, la he trobada bastant útil i divertida. M'agradaria fer a classe més pràctiques d'aquest tipus.
Aquesta es una de les primeres pràctiques que hem fet a la classe de Gestió de la Informació i TIC utilitzant la nostra veu, una cançó i una foto.
Per començar vam haver d'escollir una foto d'Internet amb una mesura de 600x600, això va ser fàcil perquè al GOOGLE et dona la possibilitat de "busqueda avançada " i allà pots escollir l'imatge amb la mida exacte. Desprès vam fer servir el programa AUDACITY, es un programa en el qual es pot gravar la veu d'un mateix i es poden utilitzar molts efectes per millorar la veu. També el vam fer servir per modificar la cançó i tallar-la perquè acabi al mateix temps que la nostra veu. Per últim vam utilitzar el WINDOWS MOVIE MAKER, aquest programa serveix per crear vídeos amb seqüències d'imatges, veu, música... es bastant útil i no es gaire difícil d'utilitzar.
Us he fet uns enllaços a la paraula GOOGLE per a que pugeu entrar-hi directament a Internet, també us he posat enllaç a AUDACITY per a que us pugeu descargar el programa i per últim us he fet enllaç a WINDOWS MOVIE MAKER per a que us pugeu descargar el programa.
M'agradaria pujar al vídeo però no se'm carga, si aconsegueixo que es carregui ho intentaré pujar un altre cop.
Grácies
VA DE MESTRES
“ Esperem i confiem en nosaltres mateixos. És imprescindible que comencem amb aquesta proclama tan personal, perquè l’estimem, esperem i confiem que sigui útil per als altres tot el que fem. Esperem i confiem en la nostra capacitat de llegir la realitat, d’interpretar-la i de voler transformar-la. Esperem i confiem que ens equivocarem, però que sabrem aprendre dels nostres errors, de les nostres patinades, d’aquest anar i tornar per retornar de bell nou, incansablement. Educar és fer créixer la nostra humanitat, i els errors formen part d’aquest viatge. Sense aquesta esperança i confiança inicials no hi ha creixement possible.” ( Pàg. 68. Capítol: CONFIANÇA I ESPERANÇA. Línia: 5-14. )
Aquest fragment m’ha agradat perquè crec que si un mestre no confia en ell mateix mai podrà arribar a ser un gran mestre, ja que si no es capaç de confiar en les seves aptituds mai podrà confiar ens les aptituds que tenen els seus alumnes, i si no creu en el que poden arribar a assolir els seus alumnes no els podrà instruir d’una manera correcta i enriquidora. Un mestre ha de creure en si mateix i no perdre l’esperança quan es fa un error, sinó fer-se fort davant les dificultats per poder treure-les endavant. Si un mestre no te esperança en ell mateix no podrà anar creixent com a mestre ni com a persona i un mestre que no vagi creixent no podrà assolir la responsabilitat de portar una classe, de poder arribar a ser un model de conducta per els seus alumnes.
dimarts, 27 d’octubre del 2009
ESQUEMA CMAPTOOLS
CmapTools es un programa que serveix per fer esquemes.
Es bastant útil i a la vegada fàcil, no es gaire complicat fer l'esquema ja que et posar tots els passos que has de seguir per fer-ho d'una manera correcta i també gracies a que es pot canviar l'idioma, perquè gairebé tots els programes son en anglès, però per sort aquest es pot modificar.
Per fi ho he aconseguit penjar al bloc, porto des de el dia que ho vaig fer intentant pujar-la pero no podia, ara ja ho he aconseguit.
L'he pujada fent-la com a fotografia, guardant-la en el pen y després l'he ficada aqui.
No es veu molt bé, peró si algú el veu veure el porto sempre al pen
dimecres, 21 d’octubre del 2009
COLLAGE GIMP
Aquest es el collage que he fet a l'assignatura de Gestió i TIC.
Hem pogut fer el collage amb el programa GIMP. Aquest es un programa que serveix per fer més petites del fotos, per comprimir-les i varia la seva extensió.
Aquest programa es bastant útil perquè sovint al fer un power point o algun tema d'aquests on s'han d'incloure fotos, l'arxiu es massa gran per culpa de tantes fotos. GIMP facilita el treaball.
diumenge, 18 d’octubre del 2009
dimecres, 7 d’octubre del 2009
documents de google
Aquesta es una altra pràctica de la classe del Jorge.
Es un conjunt de diapositives creades amb una de les moltes aplicacions que te el GOOGLE.
dimecres, 30 de setembre del 2009
LOGO edu3.cat
Aquesta es la foto d'una pràctica de la classe de gestió de la informació i TIC.
Logo de la pàgina web de edu3.cat