dimarts, 10 de novembre del 2009

HABILITATS LINGÜISTIQUES

hi ha quatre habilitats que un usuari ha de saber dominar per poder-se comunicar amb eficàcia en totes les situacions possibles:
  1. LLEGIR. és el procés mitjançant el qual és compren un text, es un procés actiu, es aconseguir un objectiu, és un procés d'interacció entre qui llegeix i el text. També es implicar-se en el procés de predicció.


  2. ESCRIURE. és el procés mitjançant el qual es produeix un text signifcatiu.


  3. PARLAR. és expressar el pensament d'un mateix amb un llenguatge articulat de forma coherent i clara.


  4. ESCOLTAR és comprendre un missatge a través d'un procés cognitiu de construcció del significat i de la seva interpretació.
Personalment crec que aquestes habilitats són molt importants per saber comunicar-se, per tant tots hem de ser crítics amb nosaltres mateixos i veure quina d'aquestes habilitats lingüístiques dominen més i sobretot de quines anem més escassos.
Sent crítica amb mi mateixa crec que les habilitats que més necessito millorar es la parla i l'escriure.
La parla perquè s'ha de dominar molt bé la llengua per saber utilitzar-la d'una manera correcta i apropiada per poder parlar amb fluïdesa i d'una manera relaxada i jo això no ho tinc ja que el català no el domino i per tant se'm fa difícil parlar amb fluïdesa.
L'escriure gairebé pel mateix que la parla, al no dominar molt bé el català sovint se'm fa difícil trobar la paraula exacte que vull dir, i ho més important les faltes ortogràfiques fan baixar moltissim el nivell de la llengua.
En conclusió tots hem d'intentar que les nostres habilitats lingüístiques estiguin en el nivell més alt possible ja que si volem ser futurs mestres no podem ensenyar als nen d'una manera encertada si tenim un nivell de la llengua baix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada